نکات مهم در انتخاب یک گوشی مناسب
مدلهای متنوع که هر سال به تعدادشان افزوده میشود، خرید گوشی موبایل را به انتخابی دشوار تبدیل کردهاند. اما چطور میتوان با این دشواری کنار آمد؟ از این موضوع که بگذریم پای فروشگاههای اینترنتی مختلف به میان میآید که انتخاب را سختتر میکند. این مقاله قرار است راهنمای شما برای انتخاب مناسبترین گوشی باشد.
سؤالهای مهمِ پیش از خرید
اولین نکته برای خرید یک گوشی هوشمند، توجه به نیازهایتان است. باید بدانید بیشترین کاربرد گوشی موبایل برای شما چیست و انتخاب کنید که کدام فاکتورها از نظرتان اساسیتر است. حتماً سؤالهای زیر را از خود بپرسید، تا در بین تنوع گستردهی گوشیها راحتتر انتخاب کنید.
۱. چه سایز گوشی مناسبتر است؟ ۲. چقدر کیفیت دوربین اهمیت دارد؟ ۳. کدام سیستمعامل را ترجیح میدهید؟ ۴. آیا نیاز به بهروزرسانیهای منظم دارید؟ ۵.اگر گیمرید یا از اپلیکیشنهای سنگینتر استفاده میکنید؛ سرعت پردازش اطلاعات چقدر مهم است؟
کدام سایز گوشی مناسبتر است؟
برای خرید گوشی موبایل، اندازه خیلی مهم است. ممکن است گوشی کوچکی بخواهید که یکدستی از آن استفاده کنید. در این صورت دیگر نمیتوانید، بهراحتی با گوشیتان فیلم ببینید. گوشیهای خیلی بزرگ برای دستان کوچک اصلاً مناسب نیستند، زیرا کار با آنها خیلی سخت است. در خرید اینترنتی گوشی موبایل به ابعاد آن حتماً توجه کنید.
دوربین
چنانچه گوشی برای شما ابزاری سبک برای ثبت هنرمندانهی لحظات برشمرده میشود، لازم است تا به ویژگیهای آن توجه کنید. در سایتهای فروش گوشی اطلاعاتی نظیر دیافراگم، سرعت شاتر و تعداد لنزها درج شده که انتخاب و تصمیمگیری را کمی دشوار کرده است. برای مثال لنز عریض و فوق عریض زاویه دید را نشان میدهند. درحالی که لنز تلهفوتو قدرت بزرگنمایی را بیشتر میکند. بسته به نوع کاربریتان به این فاکتورها توجه کنید.
کدام سیستمعامل گوشی بهتر است؟
رایجترین سیستمعاملها iOS و Android هستند. سیستمعامل iOS در گوشیهای اپل استفاده میشود و به دلیل امنیت بالا در بین کاربران شهرت پیدا کرده است اما محدودیتهایی نیز دارد که به هنگام انتقال دادهها میان چند دستگاه مختلف کاربران این سیستمعامل را با مشکل مواجه کرده است.
اما سیستمعامل اندروید وسعت استفادهی بیشتری دارد. گوشی های سامسونگ، وانپلاس، شیائومی از این سیستمعامل استفاده میکنند. از نظر امنیت بهپای IOS نمیرسد اما برنامههای بیشتری دارد که اغلب هم به صورت رایگان در دسترس هستند.
ظرفیت باتری
در انتخاب گوشی حتماً به ظرفیت باتری دقت کنید. اگر زیاد از گوشیتان استفاده میکنید با خریدن یک گوشی با ظرفیت باتری پایین یا مصرف بالای انرژی، مجبورید در طول روز کنار پریز برق بنشینید.
ظرفیت باتریهای موبایل با عبارت میلیآمپر ساعت بیان میشود. به صورت متوسط گوشیهای حال حاضر در بازار بین ۴۰۰۰ تا ۴۵۰۰ میلیآمپر ساعت ظرفیت دارند. برخی گوشیها بیشتر و برخی گوشیها ظرفیت پایینتری دارند. علاوه بر آن قابلیت شارژ سریع را نیز برای انتخاب گوشی مد نظر قرار دهید. برخی از گوشیها ۰ تا ۱۰۰ شارژشان کمتر از ۵۰ دقیقه طول میکشد؛ بنابراین میتواند انتخاب مناسبتری باشد.
سرعت پردازش اطلاعات
این فاکتور برای گیمرها یا کسانی که برنامههای زیادی را همزمان استفاده میکنند، اهمیت بیشتری دارد. سرعت پردازش اطلاعات هرچقدر بالاتر باشد، تضمین کنندهی کارکرد بدون اختلال یا همان هنگ کردن گوشی است.
به علاوه برخی از اپلیکیشنها به خصوص بازیها در صورت ضعیف بودن پردازشگر گوشی ممکن است اصلاً اجرا نشود. تراشههای پردازشگر در گوشیهای اندرویدی غالباً محصول شرکت اسنپدراگون هستند که هرچه شمارهی سه رقمی مدلش بالاتر باشد، قویتر است.
در گوشیهای آیفون نیز از تراشهی از Bionic استفاده میشود. در مدلهای جدید آیفون از A15 Bionic استفاده شده که ادعا میشود سریعترین پردازشگر موبایلی است.
در مورد سرعت پردازش اطلاعات باید به RAM نیز توجه کنید، رم بالاتر اجرای همزمان چند برنامه را آسانتر میکند. عملکرد گوشی با رم ۸ گیابایتی سریعتر از گوشی با رم ۶ گیگابایتی است.
در آخر نسخهی سیستمعامل هم هرچقدر جدیدتر باشد بر سرعت عملکرد گوشی تأثیر بیشتری میگذارد.
بهروزرسانی نرمافزار
بهروزرسانی سیستمعامل از چند جهت مهم است. در قدم اول باعث افزایش امنیت نرمافزاری گوشی میشود، در قدم دوم عمر گوشی را افزایش میدهد و در قدم سوم از تعداد بیشتری اپلیکیشن میتوانید استفاده کنید. در آخر همانطور که توضیح دادیم سرعت اجرای برنامهها را نیز افزایش میدهد.
اندروید و IOS به صورت سالیانه یک بهروزسانی جامع ارائه میکنند. در کنار نسخهی جامع سالیانه که معمولاً راهاندازی آن بیشتر طول میکشد، بهروزرسانیهای ماهیانه هم برای این سیستمعاملها منتشر میشوند که بیشتر جنبهی امنیتی دارد.
اما گوشیهای مختلف عملکردهای متفاوتی در بهروزرسانی دارند. موقع خرید مطمئن شوید نسخههای جدیدتر اندروید یا IOS در گوشی نصب باشند. هرچه مدل قدیمیتر باشد آپدیتها کمتر و دیرتر برای آنها ارائه میشود.
حافظهٔ داخلی
در آخر چقدر اهل ذخیرهسازی اطلاعت روی گوشی خود هستید؟ اگر به این امکان نیاز دارید، گوشیهایی با ظرفیتهای بالاتر را انتخاب کنید. اگر از نیازتان خیلی مطمئن نیستید سراغ گوشیهایی بروید که از حافظهی جانبی پشتیبانی میکنند. اگر هم زیاد به فضای ذخیرهسازی نیاز ندارید، کمی صرفهجویی کنید و سراغ گوشیهای ۶۴ GB بروید.
جمعبندی
در این مطلب سعی کردیم مهمترین نکات که در انتخاب یک گوشی مناسب مؤثر هستند را برشماریم. شما هنگام خرید گوشی به چه نکاتی توجه میکنید؟
این مطلب برداشتی از مطلب سایت فارس نیوز در لینک، در انتخاب یک سایت اینترنتی برای خرید انواع موبایل باید به چه مواردی توجه نمود؟ است.